Vendégház

 

Az önálló, kerítéssel körülvett telken két épület helyezkedik el: a 6 + 1 fő elhelyezésére alkalmas lakóház és a 25 négyzetméteres játszószoba. A palóc stílusú, verandás, kontyolt tetős ház, az alatta húzódó pincével híven őrzi a palóc falusi építészet minden fontos elemét, ugyanakkor belül a legmodernebb igényeket is kielégítő kényelem várja a vendégeket.

 

 

Az ajtón belépve a központi helyiségbe jutunk, amely egyesíti a konyha, az étkező és a társalgó funkcióit. Két elektromos főzőlap, mikrohullámú sütő, alapvető konyhai eszközök és tíz fős étkészlet áll a vendégek rendelkezésére. A nagy tölgyfa asztal körül akár hét ember is kényelmesen elfér. Internet kapcsolat és 26 TV csatorna is elérhető.

 

 

Innen jobbra, az úgynevezett „tisztaszobába” jutunk, amely régies bútoraival és falusias hangulatával négy fő számára is kényelmes pihenést nyújt.

 

 

A hozzá tartozó és szintén rusztikus stílusú, ám minden tekintetben modern fürdőszoba a konyha másik feléből nyílik.

 

 

Az utcára néző kisebb szoba pasztellszíneivel és világos tónusaival inkább provance-i hatású. Kihúzható két személyes kanapé, beépített szekrény és a szobából nyíló külön fürdőszoba szolgálja vendégei kényelmét.

A fűtést és a folyamatos meleg vizet cirkófűtéses kazán biztosítja, de az igazán hideg téli estéken a konyhában lévő kicsi vaskályhával is fokozni lehet a meleget és a romantikus hangulatot. A 6 vendég számára igazán kényelmes ház egy pótágy elhelyezésével tovább bővíthető.

 

 

Palóc szokás szerint a „tisztaszoba” alatt faoszlopos pince húzódik, mely hűs menedéket kínál a nyári forróságban megszomjazó vendégeknek vagy a kerti grillezőnél szorgoskodó főszakácsnak és segítőinek.

 

 

A vendégház másik épülete az egykori gazdasági épületből kialakított hangulatos játszószoba. A 25 négyzetméteres helység alkalmas családi vetélkedők, különböző foglalkozások, tréningek megtartására, de található itt többféle társasjáték, darts és csocsóasztal is. 

 

 

Végül a csendesen csobogó kis patak mellett, a kert lezárásaként kapott helyet a kerékpártároló, a raklap-bútorokkal körülvett ping-pong asztal, illetve a napozni vágyóknak felfrissülést nyújtó kerti zuhany.